Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beschermt al meer dan een eeuw natuur in Nederland. Dat doen we door natuurgebieden aan te kopen, duurzaam te beheren en door op te komen voor de belangen van de natuur.

Natuur aankopen

Natuur veiligstellen tot in de eeuwigheid. Dat is de kerntaak van Natuurmonumenten. Daarvoor werd de vereniging in 1905 opgericht. Het Naardermeer was onze eerste aankoop. Dit gebied dreigde destijds te veranderen in een vuilnisbelt. De aankoop voorkwam dit en zorgde ervoor dat het Naardermeer vandaag de dag nog steeds een prachtig natuurgebied is. Met steun van leden, donateurs en sponsors blijft Natuurmonumenten gebieden aankopen om ze veilig te stellen voor de toekomst.

Als lid van Natuurmonumenten krijg je:

  • Het boek 365x De natuur in met al onze natuurgebieden en meer dan 90 routekaarten.
  • Het natuurmagazine Puur Natuur, dat vier keer per jaar verschijnt.
  • Tot 40% korting op natuurexcursies en activiteiten voor jong en oud.
  • Korting op de leukste groene cadeaus in de webshop en aanbiedingen van onze partners.
  • Meld je nu aan

Natuur beheren

Natuurmonumenten beheert meer dan 100.000 hectare prachtige natuur. Van uitgestrekte, robuuste natuur tot zeer kleine, maar vaak zeer waardevolle gebieden. Al die gebieden beheren we op maat. Soms betekent dat niet of nauwelijks ingrijpen, soms betekent dat juist regelmatig maaien of knotten om bijzondere leefgemeenschappen te behouden. Op die manier behouden we al die veelzijdige landschappen en de bijbehorende natuur die Nederland zo kenmerken.

Natuur creëren

Naast bestaande natuur ontwikkelt Natuurmonumenten ook nieuwe natuur. Bijvoorbeeld door landbouwgrond om te vormen tot nieuwe leefgebieden voor planten en dieren. Of door natuurlijke landschappen te herstellen, zoals beekdalen of landgoederen. Ook zet Natuurmonumenten zich in voor de aanleg van verbindingszones tussen natuurgebieden, zodat planten en dieren de kans krijgen zich te verspreiden.

Natuur voor iedereen

Natuurmonumenten beschermt natuur overal in Nederland. Voor iedereen. Daarom zijn bijna al onze natuurgebieden en waardevolle landschappen die we beschermen, vrij toegankelijk. Er lopen wandelroutes, fietsroutes of kanoroutes door. En we organiseren allerlei activiteiten in de natuur waar iedereen aan kan deelnemen. Zo willen we mensen actief bij de natuur betrekken en laten zien hoe belangrijk het is om onze natuur voor de toekomst te behouden.

Website Natuurmonumenten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.