St. Maartenskliniek

Sint Maartenskliniek, sterk in beweging

Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Onze orthopedische en reumatologische zorg bieden we in Nijmegen en Woerden aan. In Woerden heeft de Sint Maartenskliniek een zelfstandige vestiging in het Zuwe Hofpoort ziekenhuis. Revalidatiegeneeskunde wordt enkel in Nijmegen aangeboden.

Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging.

Van veelvoorkomend tot complex

De Sint Maartenskliniek staat bekend om zijn aanpak van complexe aandoeningen, maar u kunt er net zo goed terecht voor veel voorkomende klachten of blessures. Per jaar worden er 60.000 mensen bij de Sint Maartenskliniek behandeld, uit de regio Nijmegen en Woerden, maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland. In het ziekenhuis werken circa 1700 mensen, waaronder 80 specialisten en assistent-geneeskundigen in opleiding. Het ziekenhuis heeft een eigen afdeling voor wetenschappelijk onderzoek.

Voor orthopedische zorg

De orthopediecentra in Nijmegen en Woerden voeren jaarlijks onder meer 900 heupoperaties, 600 wervelkolomoperaties en 1000 totale knieoperaties uit. Op de Acute zorgpoli in Nijmegen kan iedereen 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht met acuut letsel, zoals een verzwikte enkel of een botbreuk. Het orthopedisch interventiecentrum is helemaal ingericht voor operaties onder plaatselijke verdoving, pijnbestrijding en radiodiagnostisch onderzoek.

Website St. Maartenskliniek

Advertenties